Μοναξιά - Το τραγούδι του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου

Εκτύπωση

 thumb selidas

Ακούστε το τραγούδι εδώ: Μοναξιά

Πολιτιστικό πρόγραμμα:

Η αλφαβήτα της εφηβείας

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2019-2020, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου είχαν συμμετάσχει με πολύ χαρά και ενθουσιασμό στην προετοιμασία και το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» της Μ. Δεληβοριά. Πρόκειται για ένα βραβευμένο λογοτέχνημα, που με την αισιόδοξη αλλά ταυτόχρονα και διεισδυτική ματιά του στον ψυχισμό των εφήβων, κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή. Στην επιτυχία και τη μεγάλη αποδοχή του έργου συνέβαλε και το γεγονός πως οι ίδιοι οι έφηβοι, μαθητές της συγγραφέως, ενεπλάκησαν ενεργά στη συγγραφή του με τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους. Η φρέσκια ματιά, η αμεσότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια, με την οποία μεταδίδονται οι ανησυχίες τους, κάνει το έργο ιδιαίτερο και ταυτόχρονα προσιτό στα παιδιά, τα οποία, χωρίς πολύ κόπο, τις περισσότερες φορές κατάφερναν να αποδώσουν τον ρόλο με τόση άνεση, σαν να είχε από την αρχή γραφτεί …για τους ίδιους.

Βέβαια, κανένας μας εκείνη την χρονική περίοδο δεν μπορούσε να φανταστεί τη μεγάλη ανατροπή που επρόκειτο να βιώσουμε στη ζωή και τα σχέδιά μας, με την πανδημία του ιού Covid 19. Η προσπάθεια μας, δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε. Από την όλη προσπάθεια όμως, καταφέραμε να διασώσουμε ένα μικρό δείγμα της. Σε στίχους της κ. Δεληβοριά και πρωτότυπη μουσική, από τον μουσικό του σχολείου μας κ. Πασχάλη Τσιαλιάφα, το θέμα της εφηβικής μοναξιάς, πήρε σάρκα και οστά.

Η χρονιά εκείνη έκλεισε με μια υπόσχεση, να ανεβάσουμε οπωσδήποτε το έργο. Η υπόσχεση παραμένει ανοιχτή…

Να ευχαριστήσουμε, λοιπόν θερμά την κ. Μ. Δεληβοριά, που χωρίς δεύτερη σκέψη μας έδωσε την άδεια για τους στίχους του τραγουδιού, και τον διευθυντή μας κ. Γεώργιο Καλαϊτζή, για τη θερμή του υποστήριξη σε όλο το εγχείρημά μας.

Υπεύθυνη προγράμματος: Ολυμπία Μήτσικα

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Παρθένα Ζαμβρακίδου, Αλεξάνδρα Πρεπούδη

2011. Custom text here
By Joomla 1.7 Templates