Διαγωνισμός School Lab

Εκτύπωση

«Σε μέρες άλλωστε τόσο χαλεπές ας ξεχαστούμε για λίγο μιλώντας για τις ωραιότερες στιγμές του ανθρώπου, τις πιο κεφάτες, τις στιγμές που ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος, τις στιγμές που ο άνθρωπος γελά?»

Η τέχνη, ως μέσο έκφρασης και εκδήλωσης των συναισθημάτων και ιδεών αποτελεί δίοδο των δημιουργικών δυνάμεων του ανθρώπου ο οποίος διοχετεύει την ενέργεια και τη δημιουργικότητά του συνεισφέροντας στην πνευματική και πολιτιστική εξέλιξη της κοινωνίας του. Ιδιαίτερα, όταν η τέχνη εκδηλώνεται μέσα από δημιουργήματα των παιδιών και της γόνιμης συνεργασίας τους με τους καθηγητές τους, έχει ξεχωριστή παιδευτική αξία η οποία άλλωστε έχει γίνει αντιληπτή από όλους μας. Η συμμετοχή μας σε καλλιτεχνικούς και επιστημονικούς αγώνες ? διαγωνισμούς αποτέλεσε προϊόν αφιέρωσης πολλών ωρών, αγάπης για την τέχνη, απόσταγμα συνεχών προσπαθειών και κατάθεσης ψυχής. Μαθητές και καθηγητές ήρθαν πιο κοντά, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ενσάρκωσαν ρόλους, μυήθηκαν στην «υποκριτική», βίωσαν μοναδικές εμπειρίες! Έγινε κατανοητό από όλους ότι η γνώση και η μάθηση μπορεί να επιτευχθεί και εκτός τάξης, πολύ πιο δημιουργικά, πολύ πιο ποιοτικά! Ακριβώς εκεί έγκειται η αξία της τέχνης, στην ποιότητα και στη λεπτότητα όλων όσων μπορούμε να αποκομίσουμε μέσω αυτής!

Έχοντας όλα αυτά κατά νου λάβαμε μέρος στον «4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Schoollab» που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Βρετανικό Συμβούλιο και το ScienceCommunication. Το θέμα του διαγωνισμού οριζόταν να είναι αντλημένο από οποιαδήποτε επιστημονικό πεδίο και να παρουσιάζεται με πρωτότυπο και παραστατικό τρόπο. Η ομάδα των μαθητών ( Βοϊδανίδου Κυριακή, Καπλανίδης Αποστόλης, Καπουλού Αναστασία, Κυρούδη Ολυμπία- Χριστίνα, Τσομπανούδη Χρυσοβαλάντω- Αναστασία) σε συνεργασία με τους καθηγητές (Αναστασιάδης Πασχάλης, Μπλιάτσιου Βάια, Παλαμίδα Χαρίκλεια, Σπυροπούλου Μαρία, Χατζηκυριακίδου Δήμητρα) επέλεξαν το θέμα της νευρικής ανορεξίας.

Η ταινία αυτή στάθηκε για όλους εμάς ένα αλησμόνητο ταξίδι, γεμάτο φαντασία, όνειρα και δημιουργικότητα?

Όσοι είναι πρόθυμοι να κάνουν μία προσπάθεια, σπουδαία

θαύματα και υπέροχοι θησαυροί τους περιμένουν!

(Isaac Bashevis Singer)

Διαγωνισμός School Lab - Η Ταινία

Διαγωνισμός School Lab - Φωτογραφίες

Διαγωνισμός School Lab - Making off

 

2011. Custom text here
By Joomla 1.7 Templates