Έναρξη on-line μαθημάτων python

Εκτύπωση

python-logo-master-v3-TMΑπό σήμερα ξεκινάμε τα on-line μαθήματα στην γλώσσα προγραμματισμού Python. Η γλώσσα αυτή θεωρείται από τις πιο μοντέρνες και ταυτόχρονα εύκολες γλώσσες προγραμματισμού. Είναι μια από τις κύριες γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιεί η Google.

Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω του Codeacademy, μιας σελίδας από την οποία μπορεί κάποιος να μάθει μια σειρά από γλώσσες προγραμματισμού μέσα από τον browser του. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, μέτρια γνώση αγγλικών (και διάθεση για βελτίωση τους) και πολύ όρεξη αλλά και υπομονή.

Τα μαθήματα python της ιστοσελίδας codeacademy είναι αυτόνομα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να τα παρακολουθήσει αυτόνομα. Επειδή όμως είμαστε ακόμη αρχάριοι, για να διευκολυνθούμε και να λύνουμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν ευκολότερα θα φτιάξουμε μια κοινότητα σε ένα thread στο forum του σχολείου και η επικοινωνία μας θα γίνεται μέσω αυτού.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας απαιτούνται 2 βήματα:

(1) Δημιουργία ενός λογαριασμού στο codeacademy.com

 

(2) Αποστολή e-mail στο ale3andro sch grμε το ονοματεπώνυμο σας και το username σας στο codeacademy.

 

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος εκδήλωσης συμμετοχών θα ξεκινήσουμε τα μαθήματα το ένα μετά το άλλο.

Στο τέλος κάθε ενότητας θα υπάρχει μια άσκηση με θέμα από την ύλη της ενότητας. Η άσκηση δεν έχει φυσικά σκοπό την βαθμολόγηση αλλά την εμπέδωση των όσων μάθαμε. Γι' αυτό και θα είναι δυνατή η συμμετοχή ομάδων αν και δεν συστήνεται. Μην ξεχνάτε ότι σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να μάθουμε προγραμματισμό και όχι να πάρουμε βαθμό...

 

Περιμένω τα e-mail σας μέχρι και την άλλη Δευτέρα 19/11/2012.

 

2011. Custom text here
By Joomla 1.7 Templates