Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Εκτύπωση

Φέτος για πρώτη φορά γιορτάστηκε απ' όλα τα σχολεία της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».

Το Γυμνάσιο μας συμμετείχε με επιτυχία στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Ο φετινός θεματικός άξονας ήταν ?Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι?.

Όλοι μας έχουμε ακούσει για τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από άσχημες συμπεριφορές λόγω της μη αποδοχής της διαφορετικότητας. Το φαινόμενο αυτό εκδηλώνεται με τη δυσμενή διάκριση, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων που δέχονται ρατσιστική συμπεριφορά.

Άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, φυλής και θρησκείας ενσωματώνονται στην κοινωνία μας. Όλοι μαζί συγκροτούμε ένα σύνολο με διαφορετικές πολιτισμικές και πολιτιστικές καταβολές και σε μερικές περιπτώσεις και άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και στην εκπαίδευση. Σε πολλά από τα σχολεία φοιτούν μαθητές με καταγωγή από άλλες χώρες.   Όλοι συμφωνούμε ότι το σχολείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιθάλπτει νοσηρές εκτιμήσεις και συμπεριφορές. Τα παιδιά μας χρειάζονται ένα σχολείο ενεργητικό, συνεργατικό, κριτικό και δημιουργικό. Και για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού θα πρέπει να εργαστούμε όλοι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Τέλος, πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε αλλά και να ανεχόμαστε τη διαφορετικότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, μια χώρα που συμβιώνουν αρμονικά Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, αλλά και πολίτες τρίτων χωρών. Με αυτή τη λογική και με αφορμή τη σημερινή μέρα οι μαθητές του σχολείου μας   παρακολούθησαν τη Γαλλική ταινία ?Τα παιδιά της χορωδίας?, έπαιξαν αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης (κοριτσιών και αγοριών) με αντίστοιχες ομάδες του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου.

2011. Custom text here
By Joomla 1.7 Templates