ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Εκτύπωση

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής και της τοπικής ιστορίας.

Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας οι 51 μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση του μουσείου, ενημερώθηκαν για τη χρήση και τις ευεργετικές ιδιότητες του ζεόλιθου και έλαβαν μυθολογικές, ιστορικές, γεωγραφικές και περιβαλλοντικές πληροφορίες για τον ποταμό Έβρο. Επίσης οι υπεύθυνες του μουσείου χάρισαν ως αναμνηστικό στο σχολείο μας ένα κομμάτι απολιθωμένου ξύλου.

Στη συνέχεια στο Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης τα παιδιά με τη βοήθεια των εμψυχωτριών έγιναν ερευνητές, χωρίστηκαν σε ομάδες,  ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από βιωματικά παιχνίδια για τη ζωή και τη διατροφή των προγόνων τους στη Θράκη . Τα παιδιά μέσα από τις συλλογές του μουσείου συνέκριναν τη σύγχρονη με την παραδοσιακή διατροφή. Στο τέλος παρασκεύασαν τη δική τους σπιτική μερέντα την οποία και έφαγαν αμέσως.

2011. Custom text here
By Joomla 1.7 Templates