ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 2015-2016

Εκτύπωση

«Καλωσορίζουμε όλους τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά»

Με αυτή την ξεχωριστή, συγκινητική ευχή, το 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου καλωσόρισε τους μαθητές του, την Παρασκευή 11/9/2015, πρώτη μέρα λειτουργίας του μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι μαθητές κατέκλυσαν τους χώρους του σχολείου με διάχυτο ενθουσιασμό για τη νέα σχολική χρονιά και το συναπάντημα με παλιούς και νέους φίλους.

Το κουδούνι χτύπησε κανονικά και όλοι συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου. Ο Διευθυντής του Σχολείου Στεργάτος Γεώργιος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε υγεία, δημιουργία, επιτυχία, χαρά και ευτυχία.

Ενημέρωσε τους μαθητές και τους παρευρισκόμενους γονείς σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι η τήρηση των κανόνων για την καθαριότητα μπορεί να αποτρέψει και να περιορίσει τις ασθένειες. Διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι οι καθηγητές θα τους δώσουν επιπρόσθετες πληροφορίες και οδηγίες.

Μετέφερε στους μαθητές τα αισθήματα αγάπης του ιδίου και όλων των καθηγητών του σχολείου διαβεβαιώνοντας τους ότι θα τους βοηθήσουν να μορφωθούν, να γίνουν άνθρωποι, χρήσιμοι στον εαυτό τους και στην κοινωνία, πολίτες οι οποίοι θα συμβάλουν στην προκοπή της πατρίδας τους.

Ακολούθως ενημέρωσε τους μαθητές για τους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς οι οποίοι θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας από τους ίδιους και τους καθηγητές τους και θα υλοποιηθούν με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις με στόχο τη σύνδεση σχολείου και κοινωνίας.

Τελειώνοντας επανέλαβε ότι σκοπός του σχολείου είναι να τους βοηθήσει να μορφωθούν και να γίνουν δημοκρατικοί και ενεργοί πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουν να σέβονται τους νόμους και κανονισμούς του σχολείου, τα δικαιώματα των άλλων και τα δικά τους.

Τόνισε ότι η μόνη σίγουρη συνταγή για την επιτυχία είναι η συστηματική δουλειά, η αλληλοβοήθεια και στήριξη. Τους διαβεβαίωσε ότι όλοι οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σ΄ αυτό και ως εκ τούτου όλοι οι μαθητές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μορφωθούν για το δικό τους καλό και συμφέρον, για την πρόοδο της κοινωνίας και του τόπου μας.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή αρχή, καλή δύναμη, καλή επιτυχία και κουράγιο στην αντιμετώπιση όλων των τυχόν αντιξοοτήτων και δυσκολιών που θα συναντήσουν.

Οι μαθητές πήγαν στη συνέχεια στις τάξεις τους, γνώρισαν τους νέους καθηγητές τους, πήραν τα νέα τους βιβλία και πέρασαν δημιουργικά την πρώτη τους μέρα, την αρχή μιας νέας, κοπιαστικής αλλά και δημιουργικής περιόδου της ζωής τους.

2011. Custom text here
By Joomla 1.7 Templates